Naslovna Najnovije KAZNA 150 EVRA Kosovska policija od sutra kreće sa kažnjavanjem zbog tablica

KAZNA 150 EVRA Kosovska policija od sutra kreće sa kažnjavanjem zbog tablica

0
epa10290163 A motorist takes off stickers covering the national markings on his Serbian car license plates in Northern Mitrovica, Kosovo, 06 November 2022. Kosovo Serbs protested after a dispute over license plates and personal documents that triggered a Serb walkout from their jobs in institutions of Republic of Kosovo. EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Kosovska policija će od sutra početi da izriče novčane kazne građanima koji imaju automobile sa registarskim oznakama kosovskih gradova koje je izdao MUP Srbije.

Iz kosovske policije navode da su pratili sva dešavanja i sa operativnog aspekta vršili stručne procjene u skladu sa kojima je preduzela neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka države.

– Prema odluci o registarskim tablicama do 21. novembra predviđena je mjera opomene, dok će nakon ovog datuma od 22. novembra policija početi sa sprovođenjem izricanja novčane kazne prema važećem zakonodavstvu, za koju se prema procjeni i planu policije očekuje da počne tokom prijepodnevne smjene – kaže se u odgovoru kosovske policije za Indeksonlajn.

Kazne od 150 evra će biti izricane vozačima koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice, prenosi Blic.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube