20.7 C
Banja Luka

Ko su napadači na moskovsku dvoranu (FOTO)

Prema posljednjim podacima, u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve poginulo je 137 ljudi, među kojima troje djece, a povrijeđeno je oko 150 ljudi.

Mediji prenose informacije o četvorici osumnjičenih za napad, koji su uhapšeni.

Dalerdžon Mirzojev, 32-godišnjak, je prvi optuženi doveden na sud. Mirzojev iz Tadžikistana je imao privremenu registraciju na tri mjeseca u južnom ruskom gradu Novosibirsku u Sibiru, ali je istekla, navodi RIA Novosti.

Saidakrami Rachabalizoda se pojavio kao drugooptuženi i rekao je sudu da ima ruske dokumente o registraciji, ali ne može da se sjeti gdje se nalaze. On je komunicirao preko prevodioca, prenose državni mediji RIA Novosti. Rachabalizoda je navodno rođen 1994.

Shamsidin Fariduni je rođen je 1998. godine u Tadžikistanu i državljanin je te centralnoazijske zemlje. Fariduni je zvanično bio zaposlen u fabrici u ruskom gradu Podolsku i registrovan je u gradu Krasnogorsku, prenose državni mediji RIA Novosti.

Muhamedsober Faizov, četvrti optuženi u invalidskim kolicima se nije oglašavao i bio je u pratnji doktora prilikom pojavljivanja pred sudom, kao što se vidi u video snimku Moskovskog gradskog suda koji je podijeljen na Telegramu. Faizov je privremeno nezaposlen, a prije toga je radio u berbernici u Ivanovu, gradu sjeveroistočno od Moskve, i prijavljen je u tom gradu, javljaju državni mediji RIA Novosti. Navodno je rođen 2004. godine.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here