Naslovna Najnovije Konačni rezultati izbora su tajni dogovor da bi se Dodik sačuvao

Konačni rezultati izbora su tajni dogovor da bi se Dodik sačuvao

0

Konačni rezultati izbora za predsjednika Srpske tajni je dogovor predsjednika CIK-a Suada Arnautovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da bi sačuvali Milorada Dodika na vlasti, istakao je predsjednik Liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović u emisiji MAT BN TV. On je naglasio da CIK naredne četiri godine neće imati mira i da opozicija preko ove prevare neće preći.

CIK nikad neće objaviti rezultate kontrolnog brojanja glasačkih listića iz kojeg se jasno vidi da je Jelena Trivić oštećena za bar 14 hiljada glasova, uvjeren je Vukanović.

„Za mene je CIK centar za izborne krađe“, ističe Vukanović i obećava:

„CIK neće imati mira četiri godine. Ovo se zove hajdučija, neće na ovome stati. Uskoro ću otići nenajavljeno, donijeću 63 vreće, istovariću. Ne možemo se pomiriti da ovdje vlada zakon jačeg. Za mene je CIK centar za izborne krađe.“

Opozicija ima mehanizme koji će , korak po korak, donijeti radikalne promjene u društvu.

„Mi nismo salonski političari, natjeraćemo ih da bar vizuelno rade kako treba“.

Problem je što građani nisu složni i što ima previše ličnih interesa.

„Što se ne dignu borci i kažu, uzeo si nam 80 miliona, a sebi si dao 56… Dižite se ljudi!“

Narod je tražio svježu krv, to se osjetilo na predizbornim skupovima, kaže Vukanović, pa na pitanje zašto on nije bio kandidat za člana Predsjedništva BiH odgovara:

„Nisam imao ničiju podršku“.

Vukanović je uvjeren da Nijemci imaju interes da im Dodik uz pomoć tzv. dokapitalizacije proda „Elektroprivredu“.

„I onda će reći hoćete da pecate ribu, nema vise silaska na Bilećko i Zvorničko jezero i biće vam ista cijena struje u Minhenu i ovdje…Pa vi ako hoćete, upalite sijalicu ili svijeću“.

Što se tiče nove Vlade Srpske Vukanović je ujeren da će to biti vlada u kojoj će jedan čovjek da vodi glavnu riječ, a da će ostali ispunjavati naređenja.

„Hoćete da vam otkrijem tajnu kako je gospođa Gašić postala ministarka? Pitaju nju šta radiš, kaže pravim baklavu… Bi li bila ministarka?… i onda njoj daju da potpiše…“

Vukanović se dotakao i novog budžeta predsjednika Republike Srpske koji je sa ovogodišnjih 10,8 miliona KM uvećan na 56,5 miliona maraka. U tu sumu ne ulazi cijena helikoptera, aviona, obezbjeđenja koje Milorad Dodik neograničeno koristi, rekao je Vukanović u emisiji MAT BN TV, navodeći da Dodik glumi kavaljera narodnim parama.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube