Naslovna Najnovije Konaković: Sa Dodikom na leđima trčimo uzbrdo

Konaković: Sa Dodikom na leđima trčimo uzbrdo

0

“… Znali smo da sa Dodikom na leđima moramo trčati uzbrdo i mijenjati stvari. Mi još imamo energiju i volju da to radimo…“, kazao je Konaković.

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković komentirao je izjavu Predraga Kojovića koji je kazao kako Naša stranka neće glasati za izbor novog ministra finansija Srđana Amidžića (prijedlog SNSD-a) dok traju „napadi na državu i ustavni poredak“. Konaković je poručio kako „Narod i pravda neće ništa kočiti već samo davati pun gas“

Rekao je kako ne može tumačiti izjave svojih kolega s kojima se ne viđa često.

“Davaćemo puni gas po cijenu da se kao politička partija, zbog želje da ljudima u BiH poboljšamo uslove života, tim punim gasom zabijemo u zid. Imamo svoje stavove. Reagovali smo na neprimjerene izajave i uvrede. Ako ćemo se ponovo vratiti u svoje jazbine i ponovo nadmudrivati iz svojih baza, nemaju ljudi i od toga ništa”, kazao je Konaković.

“Nije lako, znali smo da će biti teško. Znali smo da sa Dodikom na leđima moramo trčati uzbrdo i mijenjati stvari. Mi još imam o energiju i volju da to radimo. Mi nismo neko ko na dnevnoj bazi odgovara na provokacije i konflikte i ko bi se svaki dan svađao i blokirao, drugačije smo ušli u tu priču.

Prenio sam iskustva iz razgovora s velikim silama i jasno smo objasnili dva moguća kolosijeka – jedan je kolosijek saradnje da nam se otvore pristupni fondovi, zajedničko tržište EU. Istovremeno niko neće trpiti udar na Ustavni sud i ustavni poredak i ovo je poruka za Milorada Dodika da shvati da cijeli entitet RS ovakvim načinom ide u izolaciji. S druge strane danas smo imali funkcionalnu sjednicu. Situacija je potpuno jasna sada”, rekao je Konaković.

(N1) Foto: Agencije/Arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube