Naslovna Republika Srpska KORONA ŽURKE – Policija i žandarmerija u dva lokala zatekla blizu 300...

KORONA ŽURKE – Policija i žandarmerija u dva lokala zatekla blizu 300 gostiju

0

Tokom racija na području Zvornika i kontrole poštovanja epidemioloških mjera, policija i jedinica Žandarmerije Policijske uprave Zvornik izvršili su kontrolu dva lokala i u njima pronašli 279 osoba.

Policijski službenici PS Zvornik i jedinice Žandarmerije PU Zvornik, preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, 26. februara oko 21 čas, izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u gradu Zvorniku, prilikom čega su utvrdili da navedeni lokal nije poštovao zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije u pogledu broja gostiju, obzirom da se u istom nalazilo više od 100 osoba, zatim u smislu nošenja zaštitne opreme i fizičke distance – saopšteno je iz PU Zvornik.

Dan kasnije kontrolisan je i lokal u mjestu Tršić kod Zvornika u kojem  je policija zatekla 179 osoba.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

Iz Policijske uprave Zvornik saopštili su da će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: