Naslovna Republika Srpska Kostadin Vasić ne ide u zatvor: Sud u Bijeljini prihvatio žalbu

Kostadin Vasić ne ide u zatvor: Sud u Bijeljini prihvatio žalbu

0

Okružni sud u Bijeljini prihvatio je žalbu Kostadina Vasića, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske da pravosnažnu kaznu od 10 mjeseci zatvora zamijeni novčano, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Poštovani u vezi vašeg upita u pogledu odluke Okružnog suda u Bijeljini koji upit se tiče zahtjeva osuđenog Kostadina Vasića za zamjenu kazne zatvora u novčanu kaznu, obavještavamo vas da je ovaj sud donio rješenje kojim je usvojio žalbu osuđenog i preinačio odluku Osnovnog suda u Zvorniku na način što je ovaj sud odlučio da se kazna zatvora zamjenjuje u novčanu kaznu- navodi se u odgovoru Okružnog suda u Bijeljini portalu Srpskainfo.

Prema presudi premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića.

Pretučenom rođaku konstatovane su teške tjelesne povrede zbog kojih je u bolnici proveo mjesec dana.

Zbog pravosnažne presude CIK je Vasiću oduzeo mandat poslanika u Narodnoj skupštini RS.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vasić je direktorsku fotelju u Institutu za javno zdravstvo RS preuzeo od Branislava Zeljkovića protiv kojeg se vodi istraga zbog malverzacija sa nabavkom medicinske opreme u vrijeme korone.

Zeljković je u međuvremenu postao savjetnik Milana Novitovića, v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite koji je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zbog ugrožavanja sigurnosti.