28.7 C
Banja Luka

Krah pravosuđa u Srpskoj, uskoro još jedna zastara

Pravosuđe Republike Srpske za šest godina nije uspjelo okončati predmet protiv krim-tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca i Zorana Bošnjaka, optuženih za sprečavanje dokazivanja u istrazi ubistva Davida Dragičevića u Banjaluci, pa će u ovom predmetu u narednim danima nastupiti apsolutna zastara.

Ako se zna da je slučaj ubistva mladića u Banjaluci u martu 2018. godine digao javnost na noge, može se samo pretpostaviti kako se pravosuđe ponaša u ostalim predmetima koji nisu pod lupom javnosti i medija.

U konkretnom postupku protiv krim-tehničara, Okružni sud u Banjaluci nije donio pravosnažnu presudu.

U dva navrata optuženi su nakon prvostepenog postupka bili oslobođeni krivice i obje presude je ukinuo Okružni sud u Banjaluci i vratio predmet prvostepenom sudu.

Posljednji put presuda je ukinuta u januaru ove godine i zaista je nevjerovatno da okružni sud nije donio pravosnažnu presudu, pa makar i preinačio prvostepenu, ako se već znalo da apsolutna zastara u ovom predmetu nastupa u naredna dva mjeseca.

Apsolutna zastara u ovom slučaju nastupa za tačno 20 dana i sada se već može zaključiti da je ovaj slučaj klasičan primjer katastrofalnog rada pravosuđa.

Međutim, ono što je najgore u svemu to je da niko neće odgovarati zbog propusta koji su doveli do toga da ovaj predmet uđe u apsolutnu zastaru, kao što niko nikada nije odgovarao ni za mnoge druge slučajeve koji su otišli u zaborav.

Oni koji prate kako radi nakaradni sistem u Srpskoj, znaju da su zastare nastupile i u mnogim drugim slučajevima poput ubistava, pa je ovaj predmet samo nastavak crnog niza.

Taj niz trajaće sve dok se jasno i nedvosmisleno ne utvrde drakonske kazne za katastrofalne propuste u radu tužilaca i sudija u Republici Srpskoj.

(Srpskainfo) Foto: Ilustracija/Arhiva

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here