26.7 C
Banja Luka

KRIVOKAPIĆ: “Odnos Vojske i građana je danas uzdrman”

Predsjednik vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić obišao je danas kasarnu u Danilovgradu, gdje je rekao da su Vojska i narod bili u neraskidivom odnosu, da je danas taj odnos uzdrman i da je obaveza aktuelne vlade da pokuša da ga vrati u tradicionalne nasljeđene okvire.

Krivokapić je rekao da je Vojska dio sistema i da je zadužena da štiti sve građane, a njena profesionalizacija je uslov da nastavi da obavlja svoje zadatke na najefikasniji način.

– Misija Vojske je da svaki naš građanin i ubuduće ima razloga da gradi odnos iskrenog i zasluženog poštovanja prema njoj – rekao je Krivokapić i istakao da “ono što tišti građanina treba da se tiče i svakog vojnika”.

Kao i do sada, naveo je, od Vojske se očekuje da ne zna za prepreke i nepogode.

Premijer je rekao i da reforme koje je najavila ministarka odbrane Olivera Injac obećavaju sigurnost i podsticaj u radu i osposobljavanju svim građanima i građankama Crne Gore, poručivši da politici i političkom aktivizmu neće biti mjesta u Vojsci, prenio je portal RTCG.

Pohvalio je saradnju koju Crna Gora ima sa NATO savezom.

Članstvo u NATO doživljavamo kao proces u kojem će odbrambeni sistem Crne Gore ostvariti svoju potpunu profesionalnu afirmaciju, jer je riječ o članstvu u najobučenijem, najelitnijem i najspremnijem vojnom savezu – rekao je Krivokapić.

Приликом обиласка касарне Милован Шарановић у Даниловграду увјерио сам се да се улажу напори у професионализацији …

Objavljuje Zdravko KrivokapićPetak, 15. siječnja 2021.

Poručio je i da u Vojsci Crne Gore ne smije biti proizvoljnosti i neprofesionalnosti.

Sa Krivokapicem su bili potpredsjednik vlade Dritan Abazović i ministarka odbrane Olivera Injac, javlja portal Novi Dani.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here