Naslovna Region Krizni štab Srbije prelomio: Kafići na otvorenom i sve bašte mogu da...

Krizni štab Srbije prelomio: Kafići na otvorenom i sve bašte mogu da rade od ponedjeljka

Krizni štab Srbije odlučio je da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mjera. Rad uslužnih djelatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produžen je na 22 časa.

Ove mjere idu danas na usvajanje u Vladi, a preporuka je da počnu da važe od ponedjeljka. Tržni centri i dalje će biti zatvoreni.

– Vidjećemo koliko će tačno biti ljudi dozvoljeno u baštama – rekao je pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković po završetku sastanka sa članovima Kriznog štaba.

Ranije danas najavljeno je da će na sjednici Kriznog štaba da se razmatra odluka o otvaranju bašti kafića, gdje bi važila posebna pravila. Kao primjer,  da po osobi treba da se odvoji devet kvadratnih metara.

Kafići, restorani i ugostiteljski objekti zatvoreni su od polovine marta radi spriječavanja širenja koronavurusa. Omogućena im je dostava i šalterska prodaja.

Sjednici su, između ostalih, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Plemiš, zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, prenosi ATV.

 

(Glas Srpske)