Naslovna Najnovije Kroz sva iskušenja lakše ćemo ići sa ovakvim pastirima

Kroz sva iskušenja lakše ćemo ići sa ovakvim pastirima

– …dolazi novo vrijeme za srpski narod, vrijeme duhovne i moralne obnove, vrijeme sabornosti u ujedinjenja. Sa ovakvim pastirima kroz sva iskušenja ćemo lakše hoditi“, ocijenila je Trivićeva.

– Na kamenje, barikade, mržnju, prijetnje, pravoslavni Srbi su odgovorili veličanstvenim dočekom patrijarha srpskog gospodina Porfirija u Podgorici. Sa tog skupa slale su se riječi ljubavi i oprosta zabluđeloj braći – kaže potpredsjednica PDP-a i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić.

Ona je konstatovala da je noć bila napeta, mnogo dezinformacija, ali srećom, kako je kazala, otvaranje zvaničnog instagram naloga srpskog patrijarha, dokaz je da imamo pastira koji će nas mudro voditi kroz 21. vijek.

„Patrijarh Porfirije je lično, objavom na profilu, raspirio sve sumnje. Ustoličenje mitropolita Joanikija će biti održano na Cetinju i nigdje drugdje“, navela je trivićeva na fejzbuk profilu.

Ona je ocijenila da je Vlada Crne Gore preduzela sve neophodne korake kako bi se zaštitili Ustav i zakoni države.

„Crna Gora je tim činom pokazala da brine o svim svojim građanima, bez obzira kojoj naciji ili vjerskoj grupi pripadaju…“, navela je ona i dodala da je na mjestu na kojem su vijekovima ustoličavani mitropoliti, ustoličen i novi mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

„DOSTOJAN!!! Želim mu svu Božiju pomoć da nastavi da vodi narod, onako kako ga je vodio i njegov duhovni prethodnik, blaženopočivši mitropolit Amfilohije.
Puno je izazova pred njim. Puno je izazova pred svima nama. Ali duboko u srcu osjećam da dolazi novo vrijeme za srpski narod, vrijeme duhovne i moralne obnove, vrijeme sabornosti u ujedinjenja. Sa ovakvim pastirima kroz sva iskušenja ćemo lakše hoditi“, ocijenila je Trivićeva.

Ona je konstatovala da je zbog ružnih scena sa Cetinja, mnogima promakla veoma važna činjenica.

– Poglavari Rimo-katoličke crkve u Crnoj Gori, Islamske zajednice u Crnoj Gori, Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, dali su podršku ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju. Hvala im na tome! To je još jedan dokaz da za sve nas dolaze bolja vremena . konstatovala je Jelena Trivić, poslanica PDP-a u NSRS.

(BN)