Naslovna Najnovije Krunić: Plan je donio SNSD 2008.godine

Krunić: Plan je donio SNSD 2008.godine

0

Povodom aktuelne situacije i najave lokalne vlasti da će izvršiti sječu velikog broja stabala u naselju Luč u Trebinju oglasio se i narodni poslanik LJubiša Krunić koji živi u pomenutom naselju.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Poštovani moji Trebinjci,

Obraćam Vam se kao građanin i ozlojeđeni stanar jedne od zgrada kompleksa Luč. Uvrijeđen sam pisanjem nekih portala da sam među onima koji su željeli da politizuju skup organizovan kao protest zbog namjere vlasti da posiječe preko 40 alepskih borova.

Podsjećam da sam na jednom od dva skupa izabran da kao predstavnik stanara o ovom problemu razgovaram sa gradonačelnikom Mirko Ćurićem. Umjesto gradonačelnika delegaciju je primio načelnik za prostorno uređenje sa kojim smo na civilizovan način pokušavali da nađemo rješenje za spasavanje drveća.

Tužno je bilo slušati komentare nekolicine politički ostrašćenih građana da je ovaj skup zloupotrijebljen u političke svrhe. Pomenuta oskudna šuma ne služi za skrivanje nekih neprijatelja, jer ta vremena su prošla, nego da pročišćava vazduh i da se djeca igraju. U pitanju su ljudi koji u svojim lutanjima ka najispravnijem putu, često previde ono što im je najbliže i od čega ustvari svakodnevno zavisi njihovo zdravlje.

Kad već traže, onda da iste podsjetim da je ova, nazovimo je beton vlast, već posjekla mnoga više decenija stara stabla zarad zarade nekih investitora, a posljednje rezanje ili ogoljavanje bilo je zbog izgradnje marketa Kort.

Podsjećanja radi Regulacioni plan „Zasad polje“ donijela je vlast SNSD-a 2006. – 2008. godine, a posljednje izmjene i dopune uradila je njena skupštinska većina 2019. godine, što je i objavila u Službenom glasniku Grada Trebinja 11. jula iste godine. Dakle, bilo je vremena da se isprave greške bilo koje političke partije.

Očigledno je da čovjek, bilo kog političkog uvjerenja, u mnogome svojom nemarnošću i neznanjem, ali i svjesno, sam bitno doprinosi jačanju svojih unutrašnjih neprijatelja i tako sebe dovodi u komplikovane, zdravstveno rizične situacije.

 

Moja obaveza kao građanina, pa i političara, jeste da se borim za funkcionisanje ovog grada u skladu sa prirodom, njegovim životnim potrebama i ciljevima.“

 

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube