Naslovna Najnovije Kupovati domaće proizvode, jaka domaća privreda – jaka Srpska

Kupovati domaće proizvode, jaka domaća privreda – jaka Srpska

0

Selak je ukazao da se time doprinosi i ekonomskoj stabilizaciji, te utiče na rast plata, penzija i povećanje stope zaposlenosti.

– Od presudne je važnosti da kupujemo domaće proizvode, da osiguravamo automobile u domaćim kompanijama, da točimo gorivo na našim benzinskim stanicama, da otvorimo račune u domaćim bankama – napomenuo je Selak.

Selak je rekao da je, nažalost, primjetno da su napadi na privrednike iz Republike Srpske sinhronizovani i sistemski, da se njihovo poslovanje u javnosti redovno predstavlja kao “kriminalno i tajkunsko”, a zaboravlja se da je danas privatni sektor jedna od okosnica rasta i razvoja.

On je napomenuo da jaka domaća privreda znači jaku Republiku, te da stoga ne čude stalni napadi na svaku jaku domaću kompaniju i pokušaji njenog kompromitovanja, saopšteno je iz SPS-a.

– Kada čitate medije, posebno one u FBiH, ne možete se oteti utisku da su sve privatne kompanije u Srpskoj kriminalne i da se bave nedozvoljenim radnjama ili da se politički protežiraju. Posljednji primjer je saopštenje privatne, fantomske organizacije IFIMES koja je, nakon što je jedna privatna kompanija iz Srpske odlučila da investira u Sloveniji, bez ijednog dokaza saopštila da iza kompanije stoji neko drugi sa svojim kapitalom, a sve sa ciljem kompromitacije kompanije –  rekao je Selak.

Selak je istakao da ne postoji investicija iz Srpske koja se ne pokušava na neki način kompromitovati, dok javno objavljeni pokazatelji krajem prošle godine govore da prvih 10 najbogatijih privrednika u BiH dolazi iz FBiH – nijedan iz Republike Srpske.

– Na tom spisku nema nijedne kompanije iz Srpske, mada je u javnosti konstantno prisutna kampanja protiv njih i utisak je skroz drugačiji. Takav obrazac djelovanja potpuno je sinhronizovan, a njegov cilj je opstruisanje i rušenje naše privrede kao kamena temeljca svakog drugog razvoja – ukazao je Selak.

On je napomenuo da veoma malo firmi iz Republike Srpske posluje na teritoriji FBiH, dok je situacija kada je riječ o Srpskoj obrnuta.

– Republika Srpska, kao otvoreno društvo, bez bilo kakvih smetnji i opstrukcija omogućava normalno poslovanje privrednicima koji dolaze iz FBiH. Mi nemamo problem da oni posluju u Srpskoj, ali zahtijevamo iste uslove za privrednike iz Republike Srpske, koji zaslužuju našu punu podršku – rekao je Selak.

Srna

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube