Naslovna Najnovije Kurti: Vučić i Petković odgovorni za blokadu i pucanje

Kurti: Vučić i Petković odgovorni za blokadu i pucanje

0

Kosovski premijer Aljbin Kurti okrivio je srpskog predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića kao izazivače “nemira” na severu Kosova.

Kao nemire precizirao je blokadu puteva i pucanje, a za akcije koje je opisao kao „agresivne“ naveo je da su unapred planirane u Beogradu i Raški, te da su im prethodili „sastanci i skupovi straha i pretnji“.

Kosovski organi reda prikupljaju informacije i prate situaciju, potvrđuje Kurti, naglašavajući da će delovati u odbranu zakonitosti i „suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova“.

Građane kojima se obratio na albanskom, uključujući i tekst koji je pratio ovo obraćanje, pozvao je da prate saopštenja policije i vlade, te da „ne dozvole“ da ih zvanični beogradski mediji „dezinformišu“ ali i bilo koji medij na Kosovu koji im „svesno služi ili nesvesno postaje njihov plen“.

Inače, portal Kossev, zbog hakerskog napada, objavljuje vesti na društvenim mrežama.

„Usled jakog DDOS napada na naš sajt već drugi sat, prinuđeni smo da vesti objavljujemo preko društvenih mreža. Sajtu se može pristupiti s vrmena na vreme preko mobilnih telefona, uz ‘rifrešovanje’ ali na njemu nismo trenutno u mogućnosti da objavljujemo ažurirane vesti“, saopštavaju sa portala Kossev.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube