28.7 C
Banja Luka

Laketa dao „objašnjenje“ o otkazu Ilije Mastilovića

Objašnjenje koje je SNSD-ov direktor Agencije za strance Žarko Laketa dao povodom otkaza Iliji Mastiloviću iz Trebinja je takvo da je bolje da ništa nije objašnjavao.

On je Srni izjavio da nije bilo potrebe da daljim angažovanjem Ilije Mastilovića koji je u ovoj službi radio posredstvom međunarodne organizacije,

„Ilija Mastilović je bio angažovan preko projekta Međunrodne organizacije za migracije /IOM/, tako da nema više potrebe za njegovim angažovanjem“, rekao je Laketa.

On je dodao da nije dobro kada se politika petlja u rad Službe za poslove sa strancima. Očigledno je aludirao na trebinjski SDS koji ga je pozvao da ispravi grešku i vrati na posao. Pored Lakete, SDS je pozvao i lokalnu boračku organizaciju da se oglasdi o ovom slučaju.

„Otkaz u Agenciji za strance koji je Iliji Mastiloviću, ocu četvero djece i čovjeku koji se sa 16 godina priključio Vojski RS, uručen putem mejla pod krinkom radnog viška predstavlja jednu od najsramnijih stranica vladavine SNSD-a.
Ilija Mastilović je vrijedan čovjek, u poslu odgovoran i predan, a u duši i djelima patriota. Ilijin jedini grijeh je to što nije i neće pripadati političkoj organizaciji koja uslovljava zaposlenje bojom članske kartice“, naveli su danas iz SDS Trebinje.

A ako već nešto objašnjava Laketa bi mogao da kaže kako to da je za jednu godinu svog mandata već zaposlio 10-ak lica, između ostalog i svog zeta kroz kvotu Hrvata, umjesto što nevješto opravdava svoj postupak i krije se iza formalnih razloga.

Izvor: Istokrs.com

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here