Naslovna Najnovije LEPA JANA (14) OSTAVILA SVE MUŠKARCE IZA SEBE: Mlada Užičanka prva doplivala...

LEPA JANA (14) OSTAVILA SVE MUŠKARCE IZA SEBE: Mlada Užičanka prva doplivala do Časnog krsta na Zlatarskom jezeru! (FOTO)

0

Četrnaestogodišnja Jana Đokić iz Užica, prva je stigla do bogojavljenskog krsta na Zlatarskom jezeru u Kokinom Brodu kod Nove Varoši.

Ovog Bogojavljenja održano je jubilarno, deseto po redu plivanje za Časni krst na Zlatarskom jezeru, a ukupno je učestvovalo 19 odvažnih. Manifestaciju su svečanom molitvenom litijom otvorili sveštenici Mileševske eparhije i blagoslovili plivače.

Plivalo se na deonici dugoj 33 metra, u čast i pomen na Hristove godine zivota na zemlji pre vaskrsnuća.

Od ukupno prijavljenih 20, u talasima Zlatarskog jezera, zaplivalo je 19 učesnika, od kojih su bili najmlađi brat i sestra, Zahar i Leona Đokić (8) iz Užica.

Prva do krsta stigla je njihova starija sestra Jana.

-Ovo mi je prvo učestvovanje u bogojavljenskom plivanju i zaista je bilo prelepo – rekla je Jana.

Predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević, zahvalio se učesnicima i pozdravio ih današnjim pozdravom “Bog se javi”!

-Zahvaljujem se prvenstveno svim plivačima koji su danas plivali u našem jezeru, ali i svim našim sponzorima koju nam svih proteklih deset godina pomagali održavanje ove tradicionalne, srpske manifestacije – rekao je Vasiljević.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube