Naslovna Svijet Likvidirano preko 130 stranih plaćenika, uništena dva američka „hajmarsa“

Likvidirano preko 130 stranih plaćenika, uništena dva američka „hajmarsa“

0

Oružane snage Rusije su visoko preciznim napadima na položaje jedinica iz „legije stranaca“ u području Masljakovske i Kramatorska u DNR napravile uspjeh.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije likvidirano je preko 130 stranih plaćenika.

Ruske raketne snage, artiljerija i avijacija uništile su u području željezničke stanice Družkovka u DNR dva lansera višecevnih raketnih bacača američke proizvodnje „hajmars“, četiri borbena vozila višecjevnih raketnih bacača RM-70 „vampir” češke proizvodnje, preko 800 raketa za višecjevne raketne bacače, šest vojnih vozila. Takođe je likvidirano do 120 ukrajinskih vojnika.

U području Kramatorska u DNR ruska vojska je uništila dva višecjevna raketna bacača „hajmars“ američke proizvodnje iz kojih su ukrajinske snage gađale naseljena mjesta u DNR.

U pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti likvidirano je preko 40 ukrajinskih vojnika, kao i dvije diverzantske izviđačke grupe protivnika.
U pravcu Krasnog Limana u DNR ruska vojska je izvela napade na četiri protivnička jurišna odreda. Tom prilikom ukrajinske snage su izgubile preko 120 ranjenih i poginulih vojnika.
Oružane snage Rusije nastavile su ofanzivu u pravcu Donjecka. U području mjesta Krasno, Petrovsko, Neveljsko, Georgijevka i Pobeda u DNR likvidirano je do 90 ukrajinskih vojnika kao i 14 jedinica vojne tehnike.
U pravcu Južno-Donjeck likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika.
U području mjesta Gulajpolje i Červono u Zaporoškoj oblasti uništena su četiri ukrajinska skladišta artiljerijske municije i vojne opreme.
Ruska PVO je u toku proteklog dana oborila 13 ukrajinskih bespilotnih letjelica i devet projektila ispaljenih iz višecjevnih raketnih bacača „hajmars“.
U području mjesta Tjaginka u Hersonskoj oblasti uništeno je skladište naoružanja i vojne tehnike ukrajinske vojske.
Ruske snage su tokom kontrabaterijske borbe uništile u DNR i LNR tri ukrajinska artiljerijska sistema M-777 američke proizvodnje.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube