Naslovna Republika Srpska Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić odustao od pobune zbog pozicije ministra finansija u Savjetu ministara...

Ljubiša Ćosić odustao od pobune zbog pozicije ministra finansija u Savjetu ministara BiH?

0

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva i šef Gradskog odbora SNSD, po svoj prilici postaće novi ministar finansija u Savjetu ministara BiH i time će nestati “zla krv” nastala između njega i stranačkog šefa Milorada Dodika!

Trzavice na relaciji Ćosić – Dodik uzrokovane su predlaganjem lidera DNS-a Nenada Nešića za ministra sigurnosti BiH i to na Dodikov mig, a poznato je da se istočnosarajevski SNSD nikako ne podnosi sa DNS-om, a posebno od kako je na čelo ove stranke došao upravo Nešić.

Upravo je juče na poziciju ministra finansija BiH imenovan Zoran Tegeltija, ali nezvanično se saznaje da će za svega nekoliko mjeseci dati ostavku na ovu funkciju i preuzeti poziciju direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Tegeltija je ujedno i zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Borjane Krišto.

Zoran Tegetija / FOTO: GERILA

SNSD i HDZ su navodno dogovorili da pozicija direktora UIO BiH pripadne stranci Milorada Dodika, a upravo je Tegeltija prvi pik za ovu poziciju na kojoj je u dva mandata bio Miro Džakula, inače kadar HDZ BiH.

Podsjećamo, na konferenciji za medije održanoj 23.januara u Istočnom Sarajevu državni parlamentarac Miroslav Vujičić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić su istakli da je “glas naroda rekao jedno, a da danas imamo neke druge prijedloge, koji nisu u skladu sa tim glasom”.

GERILA

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube