Naslovna Izdvajamo Luka Petrović kupuje Tesla električni automobil od 234.000 KM

Luka Petrović kupuje Tesla električni automobil od 234.000 KM

0

TREBINJE – „Elektroprivreda Republike Srpske“ (ERS), na čelu sa direktorom Lukom Petrovićem odlučila je da se počasti električnim vozilom od 234.000 KM, a zatražili su i da na raspolaganju imaju profesionalnog vozača Tesla automobila.

„Elektroprivreda“ je raspisala tender za nabavku terenskog i putničkih automobila za koja planira izdvojiti gotovo 680.000 KM sa PDV-om.

Nabavka je podijeljena na četiri lota, od kojih je prvi lot za nabavku električnog automobila, drugi za tri putnička, treći za četiri putnička, te četvrti za jedno terensko vozilo.

Kada je u pitanju električno vozilo ERS je zatražio da godina proizvodnje bude 2023, da vozilo ima pogon na svim točkovima, da mjenjač bude automatski, da automobil bude metalik crne boje, te da posjeduje multifunkcionalni kožni servo upravljač podesiv po visini i dubini.

„Elektroprivreda“ zahtijeva i da automobil ima putni računar, automatski klima uređaj, kao i da vozilo bude energetske klase A plus.

Još su zatražili i upozoravajući signal za pritisak u gumama, priključak za eksterne uređaje, ali i kinematografsko iskustvo -17“ ekran osjetljiv na dodir, kao i prednja sjedišta sa ventilacijom.

Potrebna im je i filtracija kabine putem HEPA filtera, aktivni sistem za prigušivanje buke sa puta, modul za bežično punjenje mobilnih telefona, autopilot, ali i edukacija o vozilima na struju do 15 dana od dana isporuke vozila.

Osim toga žele i besplatan internet u vozilu, uživo praćenje stanja na putevima, kao i profesionalnog Tesla vozača 24 sata na usluzi do 15 dana od dana isporuke vozila.

Pored električnog vozila, „Elektroprivreda“ kupuje još i tri putnička vozila od oko 246.000 KM i četiri putnička vozila za 150.000 maraka, kao i jedno terensko od oko 48.000 maraka.

CAPITAL: Bojana Ninković

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube