Naslovna Izdvajamo LUKSUZ I RASKOŠ naše elite dok narod gladuje: HACIJENDE Nedeljka Eleka i...

LUKSUZ I RASKOŠ naše elite dok narod gladuje: HACIJENDE Nedeljka Eleka i Dejana Ljevnaića

0

Sinoć sam svratio do Jahorine, gdje provejava prvi snijeg, te u podnožju planine obišao hacijende Nedeljka Eleka i Dejana Ljevnaića, predsjednika Nadzornog odbora i direktora Olimpijskog centra Jahorina. I dok Olimpijski centar grca u dugovima, ne može da vraća kredite i blokirani su računi, sa druge strane cvjeta privatna imovina direktora i rukovodica.

Elek i Ljevnaić su komšije, a njihove dvije hacijende imaju oko 18 000 m2 površinu. Ljevnaićeva je za sada nešto manja, ali luksuznija, a pored raskošnog kompleksa, u stilu čuvene hacijende „Napoles“ Pabla Eskobara na kojoj bi i don Luka Petrović sa „Zagorom“ pozavidio nalazi se i mini zoološki vrt sa medvjedom i drugim divljim životinjama.

Svestrani kadar Partije Nedeljko  Elek je na starini napravio „skroman“ kompkeks, površine prkeo 10 000 m2, posle nekoliko javnih „investicija“, okružen takođe bedemima kroz koji protiče potok, kao i Ljevnaiću, a iživljavanje ide tako daleko da je ispod ljetnikovca postavio cijevi sa grijanjem, kako bi se moglo boraviti na otvornom i kada je hladno.

Postavlja se logično pitanje odakle Ljevnaiću i Eleku milioni za ovakve hacijende, koje su samo djelić njihove imovine, i kako im privatna imovina raste do neba dok javni Olimpijski centar Jahorina propada i blokirani su računi, kako su uzeli prkeo 200 miliona maraka kredita.

O ovom i drugim temama više detalja u utorak veče od 20:30 uživo na ATV. u linku ispod pogledajte hacijende Dejana Ljevnaića i Nedeljka Eleka u podnožju Jahorine.

Izvor: Nebojša Vukanović

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube