34.7 C
Banja Luka

MAFIJAŠKI OKRŠAJ Grčka policija uhapsila 2 Turčina osumnjičena za ubistvo 6 osoba

Grčka policija saopštila je danas da je uhapsila dva Turčina osumnjičena za ubistvo šest njihovih sunarodnika nadomak Atine prošlog mjeseca.

Policija je navela da se vjeruje da su šestorica Turaka ubijenih 11. septembra kada je njihov automobil upao u zasjedu, pripadnici međunarodne kriminalne grupe i da su se nakratko zaustavili u Grčkoj, na putu ka Turskoj.

S obzirom na to da masovnih ubistava praktično nema u Grčkoj, vlasti su odmah povezale taj događaj sa stranim kriminalnim organizacijama. U saopštenju policije navedeno je da je jedan od privedenih učestvovao u pravljenju plana za boravak žrtava u Grčkoj i putovanje za Tursku, ali ih je navodno naveo u zasjedu u mjestu Artemida, oko 20 kilometara istočno od Atine, blizu aerodroma, prenosi Blic.

Šestorica Turaka su napadnuti u automobilu na putu ka atinskom aerodromu a policija je precizirala da su ih ubice “ovjerile” pucnjima u glavu iz blizine. Jedan osumnjičeni, 32-godišnjak, uhapšen je na aerodromu nekoliko časova poslije pucnjave, prije nego što se ukrcao na let na jedno ostrvo u istočnom Egeju, blizu obale Turske, a juče je u Atini priveden drugi osumnjičeni, jedan 28-godišnjak.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here