Naslovna Izdvajamo Majmuni i pušenje

Majmuni i pušenje

0

“Nije meni sada to problem nego što mi nisi stavio sliku. Trebao si doći da slikaš, pa kada imaš vremena da dođeš, ti ili ta koleginica, da mi pop*** k***c. Ako ti je mrsko u kancelariji, možeš na terasi.”

Ovo je, poštovani čitaoci, način izražavanja jednog načelnika opštine u Republici Srpskoj. Član je SNSD i prvi čovjek opštine Šipovo.

Dio izjave koju ste mogli pročitati na početku uputio je Milan Kovač novinarima iz Sarajeva, Harunu Dinareviću i Aleni Beširević, koji su objavili istraživačku priču o “Šumama RS”, a u kojoj se spominje i sam Kovač.

Prošlo je osam dana od ovog prostačkog čina, ali, osim novinarskih udruženja, drugih reakcija nije bilo. Da budem iskren, očekivao sam od dijela ljudi iz SNSD, onih čestitih, da će se oglasiti, ograditi ili bar osuditi nesretnika iz Šipova. Baš onako kako su neki osuđivali Šmita kad je političare uporedio s majmunima. Prevario sam se.

Pojedini mediji pokušali su da dođu do reakcije bilo koga iz SNSD, ali, možete zamisliti, čovjek koji je zadužen za odnose sa javnošću danima nije uspio da posluša audio snimak ili pročita tekst i da se oglasi. I sve je to portparol izneo u javnost, pravdajući se da nije imao vremena i nije stigao, a to mu je posao. Sramota

Iz svega se može jasno zaključiti da u vladajućoj koaliciji podržavaju ovakav prostački način izražavanja. Da li su grobovi onih koji su branili Srpsku zaslužili da u njenim institucijama sjede ovakvi ljudi?

Ipak, kad se oglasi Kristijan Šmit, iz SNSD kreće lavina osuda. Svi se tada utrkuju, zovu redakcije i mole da se prenese njihova izjava. Treba se nekako dodvoriti samom vrhu, a kud ćete lakši put nego onaj preko Šmita.

Zapravo, izgleda da postoji ništa manje teži put, put na koji je ukazao njihov stranački saborac, dokazani kadar. Možda je radnja na koju je Kovač pozvao novinare zapravo jedan od zadataka koji trebaju da ispune ovi što žele da dokažu kako su dostojni nekih budućih kandidatskih lista i funkcija?!

Orkestrirano ćutanje u SNSD neminovno vodi zaključku da takvu perverziju smatraju normalnom.

!

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube