Naslovna Izdvajamo Mali Baja(zit) sve ponizniji

Mali Baja(zit) sve ponizniji

0

Poslije svakog sastanka sa Amerikancima i strancima Mali Baja(zit) je sve ponizniji i poslušniji, sve je više borbe za otadžbinu Bosnu i Hercegovinu i njenu funkcionalnost i zaklinjanja da smo ga svi pogrešno čuli i razumjeli jer se on navodno nikada nije zalagao za nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku.

Tako se danas poslije sastanka sa Amerikancima zakleo na vjernost i odanost svojim mentorima koji su ga doveli i održali na vlasti, te zatražio oprost što je nekad malo više nestašan nego što oni mogu da trpe.

Poslije samo mjesec dana borbe za povratak Vojske Republike Srpske pretvorila se u inicijativu za smanjenje broja vojnika u Oružanim snagama BiH, što je jasno priznao u odgovoru na pitanje novinara Avda Avdića, a o od ranije najavljenih blokada kasarni i granice – ni traga, ni glasa.

Sada je još jasnije zašto se odustalo od posebne sjednice i izmjene seta zakona, koje su bile najavljene za početak novembra, a mali Baja(zit) nije krio strah zbog sankcija, jer se previše zaigrao i prešao crvenu liniju.

Jasno je i danas pokazao da je spreman da trguje Republikom Srpskom, njenim narodom i resursima, kako bi kupio vrijeme i produžio crne godine svoje tiranije.

No, svi pokušaji bijelog pranja od afere bijeli prah, žrtvovanje nesretnog Šmrkala, kao i ranije puštanje niz vodu Pavlovića, klečanje pred Amerikancima i zaklinjanje na vjernost, spremnost na nove kapitulacije i izdaje neće mnogo pomoći jer je car go, a sloboda tako blizu.

Nebojša Vukanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: