Naslovna Najnovije Manastir Hilandar dodijelio stipendiju Biljani Čekić

Manastir Hilandar dodijelio stipendiju Biljani Čekić

0
FOTO: RTRS
Djevojčici iz Republike Srpske Biljani Čekić, koja je glumila lik Dare Ilić u filmu „Dara iz Јasenovca“, danas je, po blagoslovu igumana manastira Hilandara arhimandrita Metodija, uručena stipendija koju će dobijati do završetka školovanja.

Biljani je stipendiju u prostorijama Zadužbine Svetog manastira Hilandara u Beogradu uručio direktor Milivoj Ranđić, a prisustvovali su i njen otac Radovan, sestra Dajana, brat Stefan i producent filma Maksa Ćatović.

Kako je saopšteno iz Zadužbine, manastir Hilandar je ovim gestom želio da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare.

Ističe se da je ona svojom potresnom ulogom doprinijela da se o stradanju nevinih Srba, Јevreja i Roma, a posebno djece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili.

– Bratstvo Hilandara se nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice, susreću – saopštila je Zadužbina manastira Hilandar.

Zadužbina Svetog manastira Hilandara je dobrotvorna, kulturna i obrazovna ustanova čiji je osnivač i vlasnik srpski manastir Hilandar sa Svete Gore.

SRNA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: