20.7 C
Banja Luka

Mazalica: Moguće je da drugi nisu htjeli tu funkciju pa je „uskočio“ Igor Dodik

Zamjenik šefa poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica kaže da funkcija na koju je imenovan Igor Dodik nije posebno zanimljiva.

Zamjenik šefa poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica kaže da funkcija na koju je imenovan Igor Dodik nije posebno zanimljiva.

Odgovarajući na pitanje da li je imenovanje Igora Dodika, sina Milorada Dodika. organizacionim sekretarom SNSD-a netaktičnim i preuranjenim i da li postoji nezadovoljstvo dijela rukovodstva stranke tim imenovanjem, Mazalica je kazao da funkcija na koju je on imenovan nije posebno zanimljiva.

„Ta funkcija podrazumijeva često odsustvo od kuće, rad na terenu, rad sa ljudima, rješavanja problema. Moguće i da nije bilo zainteresovanih kandidata za to mjesto, pa je Igor Dodik „uskočio“. naveo je Mazalica.

Mišljenja je da je on dobro rješenje za tu poziciju.

„Nemam namjeru da podilazim ni njemu, ni njegovom ocu, ali koliko ga ja poznajem i koliko je on u stanju da obradi određene informacije o nekim stranačkim i organizacionim pitanjima u vrlo kratkom periodu i donese određena rješenja, nema razloga da ga diskriminišemo zbog toga što je sin predsjednika stranke. Ja svakako ne mogu da bilo šta drugo kažem“, kazao je.

Na pitanje može li da zamisli Igora Dodika jednog dana na čelu SNSD-a, Mazalica je mišljenja da to njega i ne zanima.

„On možda nije u duši političar onako kako je Milorad Dodik. Kad bi od Gorice i Igora napravili jednu osobu, mislim da bi to bio dobar spoj. Ta ličnost bi možda mogla da zamijeni Milorada Dodika. Mislim da SNSD ima kvalitetnih kadrova koji bi mogli obavljati funkciju predsjednika stranke. Iskreno se nadam da će na čelu SNSD-a još dugo biti Milorad“, naveo je Mazalica u intervjuu a portal Moja Hercegovina.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here