Naslovna Region Mediji: Uhapšen nasljednik Veljka Belivuka

Mediji: Uhapšen nasljednik Veljka Belivuka

Lisen slobode
Foto: Ilustracija

Nikola Vušović, zvani Džoni , koji je osumnjičen kao naslednik kriminalne ekipe Veljka Belivuka, uhapšen je u Dominikanskoj Republici, prenose mediji.

Za njim je raspisana crvena potjernica, a Srbija zahtijeva hitno izručenje jer postoji bojazan da bi mogao da pobjegne iz imigracionog centra, pišu „Novosti„.

Nikola Vušović koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je namjeravao da sa svojom grupom preuzme poslove Veljka Belivuka.

Vušović je još 2010. uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva „kalašnjikova“ u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

„Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje rupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloljetni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva“, saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

 

Nezavisne