Naslovna Republika Srpska Milanović: „Pozvali smo prijatelje iz Rusije da posjete Banjaluku“

Milanović: „Pozvali smo prijatelje iz Rusije da posjete Banjaluku“

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković i gradonačelnik Nižnjeg Novgoroda, Jurij Šalabajev, potpisali su juče Sporazum o saradnji, čime je ozvaničena saradnja ova dva grada.

Gradonačelnik Stanivuković poručio je da je velika čast to, što je prijateljstvo sa Banjalukom ozvaničeno baš na obilježavanju 800 godina od osnivanja ovog ruskog grada.

„Velika je čast da Banjaluka sa jednim od najvećih gradova Rusije, baš na proslavi 800 godina postojanja grada Nižnjeg Novgoroda potpiše Sporazum o saradnji. To je velika poruka za bratsku saradnju naših naroda, koje povezuju tradicija, kultura i običaji. Lijepo je biti u Rusiji i vidjeti da se uči srpski jezik, da se njeguju običaji našeg naroda i da smo ovako srdačno dočekani – poručio je gradonačelnik Banja Luke.

Odbornik u Skupštini grada Banjaluke, Dragan Milanović je izrazio zadovoljstvo što je ugovor o saradnji potpisan uoči centralne manifestacije proslave 800 godina postojanja ovog petog po veličini grada u Rusiji.

„Obavili smo niz sastanaka sa predstavnicima Srpskog centra pri Državnom univerzitetu Nižnjeg Novogoroda, sa predstavnicima privredne komore, sa predstavnicima vlasti i nadam se da će ovo biti samo prvi korak u realizaciji naše buduće saradnje“, istakao je Milanović.

Odbornik je dodao da je zahvalan ruskim prijateljima na srdačnoj dobrodošlici i na pažnji koju su im ukazali domaćini u Rusiji.

„Ovom prilikom smo im uputili poziv za uzvratnom posjetom i vjerujemo da će doći do realizacije nekih konkretnijih projekata iz oblasti kulture, privrede i obrazovanja“, zaključio je Milanović.

Insajder.in