Naslovna Politika Miličević jedini kandidat, izabran za predsjednika

Miličević jedini kandidat, izabran za predsjednika

0

Srpska demokratska stranka danas je na izbornoj skupštini izabrala Milana Miličevića za novog predsjednika. Protivkandidata nije imao.

On je od oktobra prošle godine obavljao funkciju v.d. predsjednika. Miličević je bio jedini kadnidat za predsjednika SDS-a.

On je osmi predsjednik SDS-a. Do sada na čelu te stranke bili su Radovan Karadžić, Aleksa Buha, Dragan Kalinić, Dragan Čavić, Mladen Bosić, Vukota Govedarica i Mirko Šarović.

„Okončali smo dugotrajan proces u Srpskoj demomratskoj stranci. Izabrali smo predsjednika, zahvaljujem se svim delegatima koji su me izabrali. Dolazi jedan period koji će biti lakši za raditi, donosićemo kvalitetnije i bolje političke odluke. Bez dobre organizacije, nema dobre politike“ kazao je Miličević.

Navodi da će politika SDS-a biti jasna i konstruktivna.

„Stanje u Republici Srpskoj nakon skoro 20 godina SNSD-ovog vladanja je jako loše. Zbog toga beskompromisno treba smijeniti tu vlast, kaže Miličević.

Nakon zasjedanja Skupštine je poručeno da SDS čeka puno napornog rada, a uskoro, kako je rekao, počinju razgovori i sa drugim opozicionim strankama u Republici Srpskoj.

Za njegov izbor glasalo je 347 delegata od 352 delegata prisutna na Izbornoj skupštini, saopšteno je iz te stranke.

(BN) Foto: Fejsbuk

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube