Naslovna Region Milo Đukanović se konačno povlači sa vlasti u CG!?

Milo Đukanović se konačno povlači sa vlasti u CG!?

0

Đukanović je evropskim lierima rekao da je spreman da se povuče sa vlasti, ali je zatražio da mu se dozvoli da ode sa dignitetom.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović postigao je dogovor sa vodećim liderima EU, odnosno dao im je obećanje da će se povući iz političkog života pod uslovom da mu se dozvoli da to uradi kako je on to zamislio, odnosno na svoj način, pišu podgoričke Vijesti pozivajući se na izvore iz Brisela.

– Đukanović je stavio do znanja da je, ako je on prepreka bržim evropskim integracijama Crne Gore, spreman da napravi korak unazad i da se povuče sa vlasti, ali je zatražio da mu se dozvoli da siđe sa političke scene sa dignitetom i na svoj način.

Od ključnih figura u EU (misli se na šefove država i vlada i najviše predstavnike EU) Đukanović je dobio podršku za takav čin, i ako bude održao reč, za EU će to biti sasvim fer rešenje – kaže za Vijesti izvor iz jedne od vodećih članica Evropske unije upućen u crnogorski dosije, navodi se u tekstu koji potpisuje kolumnista Vijesti Željko Pantelić.

U tekstu se navodi da je predsednik Đukanović u poslednje vreme bio konstruktivniji nego ikada kada je u pitanju evropski put Crne Gore i da je prestao da stavlja klipove u točkove pričajući jedno, a radeći drugo.

Promena u ponašanju i delovanju Đukanovića je primećena i na osnovu toga se u Briselu nadaju da ovoga puta neće biti neprijatnih iznenađenja i da će sa istekom predsedničkog mandata sledeće godine biti spuštena zavesa na Đukanovićevu eru.

Štaviše, kako su Vijestima potvrdili izvori u Briselu i u državama članicama, „nalazimo se na prekretnici u evropskim integracijama Crne Gore, to jest u pregovorima o članstvu u EU. Sledećih par meseci bi moglo da bude odlučujuće“.

Tvrdnje da je EU tražila da se povuče sa političke scene jer je kočničar EU integracija su mediji i ranije objavljivali ili je Đukanović uvek demantovao uz ocenu da će sam odlučiti da li će se i kada povući.

(Republika.rs  Foto:Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: