26.7 C
Banja Luka

Ministar Klokić utajio porez!

Vlada Srpske izabrana je prije samo dva dana, a već je uspjela da se nametne kao centralna tema, i to ne zahvaljujući nekom ekspresnom uspjehu.

Nakon što su u javnost isplivali sporni detalji iz biografija dva ministra, na red je došao još jedan, ovaj put novi-stari ministar Zlatan Klokić.

Naime, kako saznaje portal CAPITAL, kafić čiji je suvlasnik njegova supruga kažnjen je sa 10.000 KM zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Riječ je o kafiću „Havana“ u Prnjavoru koji posluje u okviru preduzeća „Varadero“ čija suvlasnica je Klokićeva supruga.

Prema našim informacijama, inspektori su sinoć u kontroli utvrdili da se u ovom kafiću ne izdaju računi nakon čega su izrekli kaznu od 8.000 KM za pravno lice i 2.000 KM za odgovorno lice.

Partijska knjižica Klokiću, koji je član SNSD-a, očigledno nije pomogla da izbjegne kaznu.

Podsjećamo, Poreska uprava RS je nedavno zbog neizdavanja računa na 60 dana zatvorila hotel „Vila Andrea“ na Trebeviću koji je u vlasništvu SDS-ovog funkcionera Darka Babalja.

Iz Poreske uprave su ranije poručili da će i dalje nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola te pozvali obveznike da poštuju zakone.

CAPITAL: D. Momić

Međutim Klokić demantuje sve, a evo šta jeporučio:

Prije svega želim istaći da nikakav vlasnički niti suvlasnički udio u bilo kojem pravnom licu imam i da samim tim nisam ni mogao da utajim bilo kakav porez. Moja supruga jeste suvlasnik u pravnom licu koji je naveden u tekstu na pomenutom portalu koji posluje oko godinu dana u Prnjavoru. Vezano za konkretan slučaj, prilikom kontrole koja se desila ustanovljena određena nepravilnost koja je uzrok postupka jednog od zaposlenih.

Smatram da sve institucije Republike Srpske treba da kontrolišu poslovanje bilo kog pravnog subjekta pa tako i Poreska uprava Republike Srpske i ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti isti budu i sankcionisani. Kao građanin i kao ministar poštujem sve zakonske propise Republike Srpske i uvijek ću. Takođe, protiv pomenutog portala ću podnijeti tužbu jer naslov koji je iznesen nanosi ogromnu štetu prije svega instituciji kojom rukovodim ali i meni lično.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here