Naslovna Izdvajamo Ministar pravde postupa po stranačkim naredbama Luke Petrovića?!

Ministar pravde postupa po stranačkim naredbama Luke Petrovića?!

0

Bivši direktor Kazneno-popravnog zavoda Trebinje Slaviša Janković  tvrdi da je zbog odbijanja da bude dio dogovora sklopljenog između generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrovića  i minstra pravde u vladi Republike Srpske Antona Kasipovića,  žrtva plitičkog progona.

Bivši direktor Kazneno popravog zavoda Trebinje Slaviša Janković tvrdi da se nad nanjim vrši politički progon i mobing od kada je smjenjen, a da rukovodstvo te ustanove pokreće  razne disciplinske postupke zbog čega je nedavno i suspednovan.

Prema njegovim riječima sve je počelo kada je   otvoreno ministru Kasipoviću poručio da Luka Petrović, direktor Elektroprivrede i generalni sekretar SNSD-a, ne može odlučivati ko je dobar radnika za KPZ kojim on rukovodi, a ko ne.

U Ministarstviu pravde tvrde da nije bilo nikakvog vrebalnog duela sa Jankovićem, odnosno da je ministar Kasipović insistirao da se u KPZ Trebinje zaposle dvije žene.

 Međutim, Janković tvrdi da je ministar Kasipović od njega zahtjevao da ne primi Bojanu Sarić, majku četvero djece, jer to traži Luka Petrović iz razloga što joj je muž član SDS-a.

Bivši direktor trebinjskog zatvora tvrdi i da je imonovanje njegovog nasljednika Zorana Miladinovića bilo nezakonito, a da je ministra pismeno upoznao o svemu.

(BN)