Naslovna Najnovije Mir i prosperitet su naša trajna opredjeljenja

Mir i prosperitet su naša trajna opredjeljenja

0

Banja Luka je, prema njegovim riječima, primjer kako i koliko se toga pozitivnog može uraditi za samo dvije godine u teškim uslovima.

Povodom 27 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da možemo reći da smo odbranili i sačuvali Republiku Srpsku, ali i biti dovoljno hrabri i iskreni da pitamo u kakvom je ona položaju.

– Sa preko 80 nadležnosti manje, koje su bile snaga Republike Srpske, a koje su prenesene na nivo Bosne i Hercegovine. Sa više od pola miliona ljudi manje. Bilo nas je nekada 1,5 miliona, danas nas je oko 900.000. Sa preko 80 zatvorenih škola, 900 odjeljenja manje, sa mnogo praznih kuća i sela…- poručio je gradonačelnik.

Nažalost, kako je istakao, nakon 27 godina imamo jasne podatke da položaj Republike Srpske slabi i da se ovakvim trendovima kroz vrijeme možemo zapitati – gdje to idemo.

-Uprkos ovim podacima našom snagom i pokretačkom vjerom moramo zadržati motivaciju i u ovim teškim vremenima krenuti naprijed. Moramo zaustaviti ove trendove i krenuti u drugom pravcu za budućnost Republike Srpske – dodao je gradonačelnik.

Banja Luka je, prema njegovim riječima – primjer kako i koliko se toga pozitivnog može uraditi za samo dvije godine u teškim uslovima.

– Mir i prosperitet su naša trajna opredjeljenja. Ne smijemo dozvoliti da što više prolazi od rata, sve manje cijenimo mir, sve češće spominjući rat – zaključio je gradonačelnik Stanivuković, stoji na sajtu Gradske uprave.

(BN Foto: GU BL)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube