26.7 C
Banja Luka

MISTERIJA SMRTI STUDENTKINJE „Ako je Ivana ubijena, moguće i da je poznavala ubicu“

Policijski inspektori provjeravaju snimke sa nadzornih kamera kako bi riješili misterioznu smrt studentkinje Ivane K., koja je pronađena mrtva u stanu u beogradskom naselju Zvezdara.

Policija sumnja da je 26-godišnja djevojke iz Lovćenca kod Feketića žrtva zločina.

Djevojku se pronašla braća koji su nasilno ušli u stan nakon što se sestra jednom od njih nekoliko dana nije javljala. Pronađena je na krevetu bez znakova života sa podignutom bluzom i otkopčanim pantalonama. Nesrećna djevojka imala je i podlive na vratu.

Na osnovu stanja tijela i truležnih promjena pretpostavlja se da je bila mrtva četiri ili pet dana, saznaje Blic.

– Zgrada u kojoj je I. K. živjela ima sigurnosne kamere, kao i zgrada koja se nalazi pored. Inspektori će detaljno pregledati snimke, jer postoji mogućnost da je eventualni napadač snimljen – kaže izvor Kurira iz istrage.

Smrt Ivane K. vodi se kao sumnjiva, jer su vrata stana bila zaključana, a ključ nije bio u bravi. U stanu nije bilo tragova borbe i premetačine.

– Stan se nalazi u prizemlju i ima terasu. Ukoliko je I. K. ubijena, moguće je da je ubica ušao kroz terasu i isto tako izašao, ali nije isključeno ni da je ona otvorila nekome vrata i pustila ga u stan, najvjerovatnije nekoga koga je poznavala, a da je on potom uzeo njen ključ i zaključao za sobom. Sve ovo su za sada samo pretpostavke, istraga je tek pokrenuta i na slučaju se radi – objašnjava izvor.

Tijelo je odnijeto na obdukciju koja će definitivno utvrditi da li je djevojka žrtva zločina ili joj se dogodilo nešto drugo.

– Inspektori su u stanu djevojke uzimali tragove, provjerava se da li ima otisaka prstiju ili DNK tragova. Sve što je nađeno odnijeto je na analizu, a nakon upoređivanja tragova biće poznato više detalja – objašnjava izvor.

Djevojka za primjer

Žitelji Lovćenca koji poznaju porodicu stradale djevojke ističu da je riječ o uglednim ljudima te izražavaju duboko žaljenje. Za Ivanu, takođe, imaju samo lijepe riječi.

– Jako čestiti ljudi. Nisam siguran da li imaju još jednog ili dva sina, ali uvijek se znalo da su to dobra djeca – kaže sagovornik Blica koji poznaje porodicu stradale studenkinje.

On dodaje da je Ivanin tata radio na benzinskoj pumpi i da je ranije operisan zbog karcinoma oka.

Kako se saznaje od sagovornika iz tog sela, radi se o djevojci koja je bila za primjer, ona je studirala na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a u oktobru je tražila stan u Beogradu, pa se pretpostavlja da se u tom periodu preselila u ovaj stan na Zvezdari.

Od Ivane K. se na društvenim mrežama opraštaju rodbina i prijatelji.

https://www.facebook.com/100002800545205/posts/pfbid0w3QK9GNTGCsD3w92aehs9jXoYXXCdF59bs6LiZHNnEeEZ8xcnsris3tm8Y7m1vLgl/?mibextid=cr9u03

– Počivaj u miru, Bog neka ti nastani dušu u rajsko naselje. Strikova ljepotice, prerano nas napusti – napisao je njen stric.

– Danas je ugašen jedan mladi život. Ocu, majci i bratu neka Gospod da snage da nastave svoj život i da čuvaju uspomenu na dragu Ivanu. Dušo draga počivaj u miru. Plaču danas Lovćenac i Feketić jer si ti dušo naše dijete bila, kao i tvoj tata Bobo Krivokapić. Ovu objavu dijelim, srce je tužno, suze idu i neka ti ne remete tvoj vječni mir ljepotice mila – jedna je od poruka koja se može naći na društvenoj mreži Fejsbuk, piše Kurir.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here