Naslovna Najnovije „Mladi hrvatski policajci slavili uz Užičko kolo (VIDEO)

„Mladi hrvatski policajci slavili uz Užičko kolo (VIDEO)

Svima je već poznato da svaki veliki događaj valja obeležiti na „propisan“ način, a kada su Balkanci u pitanju, pesma, igra i veselje nezaobilazan su deo proslave. Čini se da je omiljeni deo pristunima onaj kada harmonika krene da svira, pa se svi ne oklevajući hvataju u kolo.

Jedan takav prizor nedavno je zabeležen u Hrvatskoj i to među najmlađim pripadnicima zagrebačke policije. Na adresu redakcije „24sata.hr“ stigao je neobičan snimak veselja, na kojem se vidi kako su se, prema navodima autora, mladi policajci uhvatili i zaigrali uz melodiju Užičkog kola.

„To je bilo juče, proslava završetka obrazovanja zadnjeg policijskog naraštaja u Policijskoj akademiji „Josip Jović“, naveo je čitalac ovog hrvatskog portala, koji je želeo da ostane anoniman.

Ubrzo, stiglo je i saopštenje hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Izveštavamo kako je i Ministarstvo danas tokom dana primilo kratak snimak koji je verovatno nastao na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a na kojoj se verovatno vide prekvalifikanti za zanimanje policajac. Odmah po prijemu snimka od Policijske akademije smo zatražili detaljan izveštaj i proveru autentičnosti navedenog snimka.

Po dobijanju relevantnih informacija obavestićemo o svemu utvrđenom, kao i o činjenici da li je došlo do propusta u odnosu na vaspitno-edukativnu ulogu navedene jedinice ovog Ministarstva – saopštili su iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Blic)