Naslovna Politika Moramo Srpskoj obezbijediti svijetlu budućnost

Moramo Srpskoj obezbijediti svijetlu budućnost

0

Кao i svake godine na Ravnoj Romaniji 11. avgusta slavimo veliki narodni praznik. Ovaj datum je važan, jer je na današnji dan stvorena Srpska demokratska stranka ovdje na Romaniji, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

“SDS je preteča Republike Srpske i sa ponosom to ponavljamo. Ovdje su ljudi iz svih krajeva sarajevsko-romanijske regije i čast mi je što ove godine možemo ugostiti i našu Jelenu Trivić. Spomen soba svjedoči o našim žrtvama iz poslednjeg rata i ovdje smo da odamo počast našim junacima ” rekao je danas Šarović povodom manifestacije „Tebi goro Romanijo“.

Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a je istakla da se u manastir Sokolica na Romaniji, koji je obišla sa Šarovićem, dolazi sa posebnim osjećajem.

“Na ovom svetom mjestu je uklesano preko četiri hiljade onih koji su stvarali i branili našu Republiku Srpsku i na ovim mjestima posebno je izražen osjećaj obaveze za budućnost naše zemlje. Ovaj kraj je podnio i najveću žrtvu, ovdje je stvorena Republika Srpska i imena ovdje uklesana su naš zavjet za budućnost. Republika Srpska je najveća srpska pobjeda 20. vijeka i imajući to u vidu za Republiku moramo da obezbijedimo svjetlu budućnost”, rekla je Trivićeva nakon obilaska spomen kapele posvećene Svetom Petru Zimonjiću i srpskim mučenicima.

(BN)