Naslovna Najnovije Moskva objavila: Na snagu stupio prekid vatre u Ukrajini

Moskva objavila: Na snagu stupio prekid vatre u Ukrajini

0

Prekid vatre koji je naredio ruski predsednik Vladimir Putin stupio je danas na snagu na celom frontu u Ukrajini od podneva po moskovskom vremenu (10.00 po srednjeevropskom), preneo je Rojters objavu ruske državne televizije.

„Od podneva, prekid vatre stupio je na snagu duž cele linije fronta. Prekid vatre će se nastaviti do 7. januara u ponoć“, saopštio je ruski Kanal jedan.

Rusija je u četvrtak saopštila da će danas, na Badnji dan, od podneva, do sutra u ponoć, kada se završava Božić, obustaviti borbena dejstva u Ukrajini.

Kijev je, sa druge strane, odbio rusko primirje, dok je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao da je Rusija tražila primirje kao paravan za dovođenje još ljudi i opreme u istočni region Donbasa u pokušaju da zaustave napredovanje ukrajinskih trupa.

Zelenski je u redovnom noćnom video obraćanju rekao da Rusi sada žele da iskoriste Božić kao pokriće kojim bi bar nakratko zaustavili napredovanje ukrajinskih snaga u Donbasu i rasporedili municiju i trupe bliže ukrajinskim položajima.

(Telegraf.rs   Foto: Tanjug/AP)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube