Naslovna Izdvajamo “Možda smo malo kasno krenuli s donošenjem Izbornog zakona Srpske” Dodik najavio...

“Možda smo malo kasno krenuli s donošenjem Izbornog zakona Srpske” Dodik najavio mogućnost izlaska SNSD na izbore po “Šmitovom zakonu”

0

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik najavio je da će sutra biti održan sastanak koalicionih partnera u Republici Srpskoj na kojem će odlučivati o izborima u BiH.

Dodik je napomenuo da je BiH nametnut Izborni zakon, te da je Republika Srpska jasno rekla da ga ne želi.

Možda smo malo kasno krenuli sa donošenjem Izbornog zakona Republike Srpske da bi mogli stići na ove izbore. Očigledno se to neće desiti jer imamo proceduru u Vijeću naroda i vjerovatno u Ustavnom sudu – rekao je Dodik, prenosi Srna.

S druge strane, kaže Dodik, ako se stranke iz Srpske ne prijave na izbore, rizikuju mogućnost scenarija sa sjevera Kosova i Metohije, kada Srbi nisu izašli na izbore, a izbori su proglašeni legitimnim.

To nije nikakvo popuštanje, niti davanje značaja Šmitu, nikakvo povinovanje zapadnim stranama. Dugoročno gledano mislim da treba da radimo protiv onoga što je njihova namjera, a nekad to podrazumijeva uključivanje u taj proces. Mislim da ljudi to razumiju – rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: