Naslovna Najnovije Može li broj 8 da dovede Hurricane do pobjede – šta kaže...

Može li broj 8 da dovede Hurricane do pobjede – šta kaže statistika

Rednom broju nastupa na „Pjesmi Evrovizije“ oduvijek se pridaje veliki značaj. Nepisana pravila kažu da je najbolje nastupiti pri kraju kako bi pjesmu svi zapamtili, ali je možda važnije šta kaže statistika.

Grupa „Hurricane“ predstavlja Srbiju večeras, a istorija govori da je broj 8, koji je večeras namijenjen srpskim predstavnicama, išao u korist mnogim nekadašnjim pobjednicima.

Ako je vjerovati statistici i rednim brojevima, grupa „Hurricane“ ima velike šanse za pobjedu, pošto je pod rednim brojem 8, nastupilo pet dosadašnjih pobjednika – 1963, 1969, 1974, 1991. i 1998. godine.

Veće šanse ima samo Viktorija, predstavnica Bugarske, koja će zapjevati kao večerašnji 17. finalista, pošto je pobjedu nakon nastupa pod tim rednim brojem zabilježilo najviše izvođača dosad, njih sedam, među kojima je i srpska jedina evrovizijska pobjednica iz 2007. godine Marija Šerifović.

Jednake šanse sa predstavnicama Srbije ima predstavnica Moldavije Natalija Gordijenko, koja će pod rednim brojem 14 pokušati da donese prvu pobjedu svojoj zemlji.

U statistiku bi svoje nade najmanje trebalo da polažu predstavnici Albanije (2), Finske (16), Švedske (25) i San Marina (26), pošto pod njihovim rednim brojevima nijedna zemlja dosad nije pobijedila.

Direktan prenos velikog finala „Pjesme Evrovizije“ počinje u 21 čas.

(RTS)