Naslovna Najnovije Muškarac uhapšen zbog šverca 109 kilograma skanka priznao krivicu

Muškarac uhapšen zbog šverca 109 kilograma skanka priznao krivicu

Državljanin Hrvatske Luka Mišević (29) iz Imotskog, uhapšen na Graničnom prelazu Gradiška zbog šverca 109 kilograma skanka iz BiH u Hrvatsku priznao je krivicu, a Tužilaštvo BiH je predložilo četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 10.000 KM.

„Takođe, od optuženog će se oduzeti sredstva i oprema korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući i teretno motorno vozilo, mobitele i tehnička sredstva, novac koji je kod njega pronađen i oduzet, a pronađena i oduzeta opojna droga marihuana-skunk, bit će uništena u zakonskoj proceduri“, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodaje se da se optuženi sporazumom o priznanju krivice odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

„Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela –neovlašten promet opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH“, ističu u Tužilaštvu BiH.

Mišević je uhapšen u decembru prošle godine u akciji „Diablo“ na graničnom prijelazu Gradiška, kada je upravljajući kombijem u kojem se nalazilo 109 kilograma skanka.

Mediji su tada javili da je on upravljao kombijem nizozemskih registarskih ozunaka, te da je drogu pokušao da preveze iz BiH u Hrvatsku.

 

Micromreza.com