Naslovna Najnovije Na Kozari ispraćaj u političku penziju Milorada Dodika

Na Kozari ispraćaj u političku penziju Milorada Dodika

„Kako je miting na Kozari kostao vlasti Antu Markovića tako će i Milorada Dodika jer ne zaboravimo, istorija se ponavlja, na sreću građana Srpske. Pa nek im je sretan miting“, zaključio je Ivić.

– Istorija učiteljica život se ponavlja. Pad s vlasti SNSD-a počinje velikim stranačkim okupljanjem na Kozari, istom onom mjestu i na isti način, s kojeg je i Ante Markivić prije 30 godima najavio odlazsk s vlasti, pa sretno im – saopštio je danas potpredsjednik DNS-a Dućko Ivić.

Da ne bude zabune, navodi on, to je okupljanje pristalica SNSD iz cijele Republike Srpske, gdje očekuju oko 15 000 svojih pristalica.

„Kada se to preračuna na broj stanovnika Srpske to je oko 1% , što znači u domenu statističke greške. SNSD je trenutno u Republici Srpskoj samo ststistička greška“, naglašava Ivić i dodaje da „skup opraštanja SNSD-a od vlasti nakon 20 godina mora i biti veličanstven, to zasluzuje partija koja je vladala 20 god Srpskom“.

„Vlast koja je za 20 godina sve učinila da Srpska postane privatno vlasništvo pojedinaca i njihovih porodica.Vlast koja je Srpsku od politički nezavisnog, stabilnog i ekonomski prosperitetnog entiteta uspjela da pretvori u VD entitet, trenutno najkorumpiraniju vlast  na Balkanu. Vlast koja je razvlastila Srpsku i prenijela preko 59 nadležnosti na nivo BiH.  Vlast koja  na Srpskom jedinstv političkih partija, oko nametnutih zakona, pokušava da profitira i što skuplje proda Srpsku i na taj način se spasi odlska s vlasti i legalizuje Srpsku kao privatno vlasništvo. Jednostavno rečeno, vlast koja je tu radi ličnih i porodičnih interesa, ne radi građana Srpske“, kontatuje ivić.

Taman kad pomislimo, kaže on, da nas ova vlast ničim više ne može iznenaditi i začuditi prevarimo se.

„Srpska grca u problemima od medjunarodnih pritisaka, požara, novog talasa korone,  a srpski član predsjedništva Milorad Dodik nema preča posla nego da na Kozari pravi skuo podrške samom sebi“, navodi Ivić i dodaje:

– U strahu su velike oči, kaže naš narod a izgleda da se u strahu od poraza i neuspjeha sopstvene politike ne uvećavaju samo oči već i pritisci na narod. Radnici u državnim ustanovana uslovljavaju se radnim mjestima ako ne dođu na taj skup podrške, odlazeće vlasti. Puni autobusi na silu natjeranih radnika iz javnih preduzeca, republickih institucija i ustanova je posljednji pokušaj da se rejting SNSD podigne s statističke greške.

„Kako je miting na Kozari kostao vlasti Antu Markovića tako će i Milorada Dodika jer ne zaboravimo, istorija se ponavlja, na sreću građana Srpske. Pa nek im je sretan miting“, zaključio je Ivić, koji je i šef poslaničkog kluba DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(BN)