23.7 C
Banja Luka

Na osam bušotina na Ozrenu zasađene nove sadnice

Predstavnici Savjeta mladih PDP-a Doboj simbolično su zasadili osam sadnica hrasta na Ozrenu, gdje već nekoliko sedmica traju protesti nezadovoljnih mještana koji se bore protiv geoloških istraživanja na ovoj planini.

– Na osam najavljenih bušotina na Ozrenu mi simbolično odgovaramo sa osam novih sadnica. Na prekopavanje Ozrena naš odgovor je još drveća i zelenila za još ljepšu okolinu i zdraviju sredinu za ljude koji ovdje žive. Ozren je prirodni dragulj koji ničim ne smije biti ugrožen. Iz tog razloga, podrška narodu Ozrena, odakle su i moji korijeni, u borbi za očuvanje naše prelijepe planine, kaže Stefan Gavrić predsjednik Savjeta mladih Partije demokratskog progresa Republike Srpske.

Mladi dobojskog PDP-a kažu da je bogatstvo ovih krajeva u netaknutoj prirodi, a ne u onom što se krije ispod površine i čija bi eksploatacija mogla ugroziti životnu sredinu i zdravlje ljudi.

– Jedine bušotine koje Ozrenu trebaju su male bušotine za sadnice drveća i zbog toga smo danas ovdje, da pošaljemo poruku da na Ozrenu u prvi plan treba istaći prelijepu prirodu i njegove turističke potencijale, rekao je Marko Tomić, predsjednik Savjeta mladih Gradskog odbora PDP Doboj.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here