Naslovna Republika Srpska Na Savi u Bijeljini održan trening spasavanja na vodi

Na Savi u Bijeljini održan trening spasavanja na vodi

0
БИЈЕЉИНА, 31. ЈУЛА /СРНА/ - Припадници Управе цивилне заштите Републике Српске одржали су данас на ријеци Сави у Бијељини први од три планирана тренинга спасавања на води с циљем континуираног одржавања спремности јединица цивилне заштите и њихове координисаности.

Pripadnici Uprave civilne zaštite Republike Srpske održali su danas na rijeci Savi u Bijeljini prvi od tri planirana treninga spasavanja na vodi s ciljem kontinuiranog održavanja spremnosti jedinica civilne zaštite i njihove koordinisanosti.

Stručni savjetnik u ovoj upravi Aleksandra Milinović rekla je novinarima da je u vježbi učestvovalo 30 pripadnika specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi, medicinskog, logističkog i tima dronova.

Ona je navela da je Republička uprava civilne zaštite u okviru projekta „EU za bolju civilnu zaštitu u BiH“ sprovela obuku spasavanja na vodi i da su treninzi nastavak tog kontinuiranog rada, a nakon treninga na rijeci Savi uslijediće treninzi spasavanja na vodi na rijeci Tari i na Drini.

Deminer i spasilac na vodi i pod vodom Aleksandar Naumović rekao je da su jedinice Republičke uprave civilne zaštite dobro opremljene i uvježbane, a tokom treninga simulirano je spasavanje svjesnog lica iz vode, nesvjesnog lica i lica u panici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: