34.7 C
Banja Luka

Načelnik Ugljevika izložen verbalnom napadu – “Teočak sija ko Las Vegas, a mi nemamo struju” (VIDEO)

Iako ova pitanja nisu u nadležnosti opštine, mještani su se žalili načelniku, koji je jutros bio izložen verbalnom napadu.

“Dogovorili smo se da ubrzano radimo put koji povezuje dvije Mezgraje, a koji je uništen prilikom iskopa uglja koji je tada radila firma ‘Terex’”, kazao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić (SDS) građanima ugljevičkih sela koji su jutros se okupili ispred zgrade opštine, kako bi skrenuli pažnju na lošu infrastrukturu u mjestima gdje žive.

Mještani tvrde da su putevi u lošem stanju i da nije uredno elektrosnabdijevanje.

Iako ova pitanja nisu u nadležnosti opštine, mještani su se žalili načelniku, koji je jutros bio izložen verbalnom napadu.

 

 

“Problemi su dugogodišnji”, navode mještani, koji nisu birali riječi kada je u pitanju funkcionisanje lokalne vlasti.

“Opština nije nadležna za regionalne puteve, nego da da mišljenje i prijedlog da se put radi. Takođe, opština nije nadležna za napajanja električnom energijom. Održali smo juče sastanak sa rukovodstvom RiTE koji su obećali da će se dalekovod za napajanje strujom popraviti”, rekao je mještanima Perić.

Nakon razgovora sa načelnikom, predstavnici nezadovoljnih građana su obavili razgovor i sa upravom RiTE Ugljevik.

Mještani sela Mezgraja Gaj, Mezgraja Kosa, Stari Ugljevik, Ugljevik Selo, Falčići, Jablani i Sarije kod Ugljevika izašli su danas na mirni protest ispred opštinske uprave Ugljevika zbog, kako su naveli, nebrige lokalne vlasti za osnovne uslove života ljudi u ovom selu.

“Pri prvoj kiši nemamo struje, nemamo vode, put nam je sveden na metar i po, ne može da nam se priđje kućama. Kuće su popucale od radova na RiTE Ugljevik”, kaže predstavnik mještana Svetozar Nikolić.

Okupljeni mještani kažu da su se obraćali i susjednim opštinama u FBiH sa zahtjevom da se pripoje Federaciji BiH.

“Teočak sija ko Las Vegas, a mi nemamo struju”, kažu mještani.

 

 

(rtvbn)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here