Naslovna Crna Hronika Nađene cigarete pod Veljim brdom umjesto u peći

Nađene cigarete pod Veljim brdom umjesto u peći

0

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja juče popodne pronašli kamion pun cigareta koji je nestao na putu od carinskog skladišta „Zetatransa“ ka Nikšiću, gdje je trebalo da budu spaljene

užbenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pronašli su juče poslijepodne u blizini Veljeg brda nadomak Podgorice kamion pun cigareta, koji je dan ranije nestao tokom vožnje od carinskog skladišta “Zetatransa” na putu ka Nikšiću – gdje su skupocjeni paketi trebalo da budu spaljeni, saznaju “Vijesti”.

Vozač nestalog kamiona i jedan službenik Uprave prihoda i carina uhapšeni su kasno sinoć zbog sumnje da imaju veze sa nestankom cigareta vrijednih gotovo milion eura.

Izvor blizak istrazi tvrdi da je kamion krcat paketima cigareta pronađen “ušuškan” u jednoj ulici i da su službenici SPO više od 30 časova tragali za nestalim tovarom, koji je, kako se sumnja, trebalo da završi u švercerskim rukama.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i agenti Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) navodno su duže vrijeme tajno pratili akcije Uprave prihoda i carina (UPC), koja je u nekoliko navrata organizovala spaljivanje cigareta.

U februaru ove godine, cigarete su oduzete u Slobodnoj zoni Luke Bar i donijeto je rješenje da budu uništene pod patronatom države.

Potraga za tovarom krenula je u subotu ujutro, kada su, kako je rečeno “Vijestima, agenti snimili kako iz carinskog skladišta “Zetaransa”, u pratnji članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, izlaze dva kamiona natovarena cigaretama, koje je trebalo da se odvezu do Nikšića i spalionice firme “M construction”.

U Nikšić je, u pratnji policije i članova Komisije za spaljivanje, stigao samo jedan kamion iz konvoja, što je bio alarm da službenici SPO krenu u akciju privođenja sumnjivih osoba, ali i službenika čiji je posao bio da štite cigarete koje je država oduzela i obavezala se da će ih spaliti.

Zbog nestanka kamiona, policija je na informativni razgovor u subotu veče pozvala i direktora Uprave carina i prihoda Rada Miloševića, koji je nakon isteka šest sati, otišao kući, ali su inspektori zbog daljeg izviđaja zadržali njegov telefon.

Milošević je tokom noći iz sjedišta UPC uzeo i dokumentaciju sa internim dokumentima i predao je policiji, a satima je morao i da odgovara na broja pitanja inspektora…

Osim Miloševića, policija je cijele noći u svojstvu građana uzimala izjave i obavještenja od pet članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, vozača kamiona, ali i nekoliko zaposlenih u carinskom terminalu “Zetatransa”, kako bi pokušali da otkriju gdje je i kako nestao kamion.

Do zaključenja sinoćnjeg izdanja “Vijesti”, SDT nije donio odluku da li će još protiv nekoga otvarati krivičnu istragu, kao i koje će krivično djelo staviti na teret grupi za koju se vjeruje da je na veoma organizovan način krala cigarete predviđene za spaljivanje…

”Izviđajem je obuhvaćen veliki broj lica, a nakon analize brojnih dosad prikupljenih dokaza i onih čije je prikupljanje u toku, postupajući tužilac će donijeti odluku”, saopšteno je iz SDT-a.

(Vijesti.me Foto: gov.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube