Naslovna Najnovije Najavljen protest Srba u Sjevernoj Mitrovici „Poručićemo svijetu da je naša jedina...

Najavljen protest Srba u Sjevernoj Mitrovici „Poručićemo svijetu da je naša jedina država Srbija“

0

U Sjevernoj Mitrovici sutra u 12 časova ispred spomenika Caru Lazaru održaće se veliki narodni skup na kojem će svaki Srbin koji dođe, kako je najavljeno, imati i srpsku trobojku. Srpska lista pozvala je sunarodnike da se okupe i poruče Evropi i svetu da je njihova jedina država Srbija.

Braćo i sestre, okupimo se sutra svi na sveopštem narodnom skupu u Kosovskoj Mitrovici u 12 časova ispred spomenika Caru Lazaru, odakle ćemo jedinstveno i složno poručiti Evropi i svijetu da je naša jedina država Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić! Pokažimo koliko volimo Srbiju. Zastave na prozore!!! – navodi se na Fejsbuk stranici Srpske liste, prenosi Blic.

Na ulicama, balkonima, kućama u Severnoj Mitrovici i drugim gradovima na sjeveru Kosova uveliko se vijore srpske zastave. Kako javlja reporter Kosovo onlajna u Sjevernoj Mitrovici je već večeras postavljena bina za sutrašnji skup.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da je na sastanku političkih i institucionalnih predstavnika Srba odlučeno da Srbi napuste sve političke institucije – skupštinu, vladu i četiri opštine, ali i pravosudne organe, policiju i administraciju na Kosovu. Kako je rekao na konferenciji za novinare te odluke biće na snazi dok Priština ne počne da poštuje sporazume i pravo, dok ne povuče odluku o tablicama i formira ZSO u skladu sa Prvim sporazumom i svim drugim sporazumima koji su po ovom pitanju zaključeni u okviru Dijaloga, a na osnovama rada Upravljačkog tima za izradu Nacrta Statuta Zajednice srpskih opština.

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Milan Radojević rekao je juče da će Srbi na skupu u nedjelju u Severnoj Mitrovici pokazati nacionalno jedinstvo, privrženost jedinoj državi Srbiji, i zahvalnost pregovaračkom timu i predsjedniku Srbije koji je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima Srba na KiM.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube