Naslovna Najnovije Najduža noć za Srbe u Leposaviću: Sjever KiM i dalje blokiran, škole...

Najduža noć za Srbe u Leposaviću: Sjever KiM i dalje blokiran, škole ne rade

0

Protekla noć je bila jedna od najdužih za Srbe u opštini Leposavić. Napetost zbog najave iz Prištine kako će barikade biti silom uklonjene, međutim, nije pokolebala veliki broj ljudi koji je cijelu noć proveo na otvorenom, prenosi Kosovo online.

Jutro u Lešku i Ibarskoj Slatini protiče mirno. Barikada u Sočanici je sinoć dodatno ojačana duž magistralnog puta Leposavić – Kosovska Mitrovica.

Mirno je ali napeto, znatno hladnije uz kišu koja je tokom noći prestala da pada. Mještani se razmjenjuju po grupama,  jutros jedni su ušli u automobile da se malo ugriju i odmore, dok je istovremeno stigla nova grupa da pruži podršku.

U pojedinim ulicama Leposavića sinoć je uočen džip Kfora koji prati situaciju parkiran povremeno na različitim mjestima.

Srbi protestuju zbog neosnovanog hapšenja Dejana Pantića na Jarinju u subotu popodne, o kome porodica od tada ne zna ništa.

RTS prenosi da je sjever Kosmeta blokiran je i od strane kosovske policije, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni pješke.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na sjeveru Kosova i Metohije da budu staloženi i mirni i da ne nasjedaju na provokacije.

Škole na sjeveru Kosmeta danas neće raditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: