22.7 C
Banja Luka

Najviše novca za putovanja Karanu, Miniću i Zori Vidović

– Najviše novca na raspolaganju za putovanja u idućoj godini, prema predloženom budžetu, imaće ministri Siniša Karan, Savo Minić i Zora Vidović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, na čelu sa Sinišom Karanom, u idućoj godini za putovanja i smještaj trebalo da dobije 3,4 miliona KM, dok je ovogodišnjim rebalansom za te namjene predviđeno 3,5 miliona maraka.

Sudeći po budžetu mnogo će putovati i ministar Savo Minić, te je za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS na ime putovanja i smještaja i ovogodišnjim, a i budžetom za narednu godinu predviđeno 200.000 maraka.

Odmah iza Minića po iznosu predviđenom za putovanja i smještaj slijedi Ministarstvo finansija RS na čijem je čelu Zora Vidović.

Vidović će za putovanja i smještaj na raspolaganju naredne godine imati 195.000 KM, dok je ovogodišnjim rebalansom predviđeno 184.000 KM.

Po svemu sudeći mnogo će putovati i ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Danijel Egić jer je ministarstvo na čijem je čelu za sljedeću godinu na ime putovanja i smještaja dobilo 130.000 KM, dok je ovogodišnjim rebalansom za njih bilo planirano 100.000 maraka.

U putovanjima ne zaostaje mnogo ni Petar Đokić, pa je Ministarstvu energetike i rudarstva RS za narednu godinu na raspolaganje stavljeno 115.000 KM za putovanja i smještaj, dvije hiljada maraka više u odnosu na ovogodišnji rebalans.

Klokić tek na šestom mjestu

Kreatori budžeta su smatrali da ministru Zlatanu Klokiću nije potrebno previše novca za putovanja, te su za Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS planirali 80.000 KM za putovanja i smještaja, dok su ovogodišnjim rebalansom imali četiri hiljade maraka više za te svrhe.

Za Ministarstvo privrede i preduzetništvu RS i Ministarstvo pravde predviđen je jednak iznos novca za putovanja i smještaj i to 60.000 KM.

I dok je Vojin Mitrović ministar privrede i preduzetništva i ovogodišnjim i budžetom za narednu godinu imao isti iznos na raspolaganju za putovanja i smještaj, Milošu Bukejloviću su rashodi za putovanja i smještaj skresani i to sa 75.000 KM na 60.000 maraka.

Senka Jujić ministarka uprave i lokalne samouprave RS je za putovanja i smještaj na raspolaganje za narednu godinu dobila 57.000 KM, dok je ovogodišnjim rebalansom planirano 55.000 maraka.

Ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić iduće godine bi trebao više putovati, pa je on tako u pomenute svrhe za narednu godinu dobio 55.000 maraka, dok je ove godine na raspolaganju imao 49.000 KM.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS na čijem je čelu Željka Stojčić na ime putovanja i smještaja za narednu godinu je dobilo 50.000 KM, dok je ovogodišnjim rebalansom planirano dvije hiljade maraka manje.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS će naredne, kao i ove godine, na ime putovanja i smještaja na raspolaganju imati 47.000 KM.

Po 45.000 KM za putovanja i smještaj za narednu godinu je uplanirano za Selmu Čabrić i Nedeljka Čubrilovića, odnosno za ministarstva porodice, omladine i sporta i saobraćaja i veza.

Najmanje će putovati Vipotnik i Budimir
Najmanje novca za putovanja i smještaj za narednu godinu na raspolaganje je predviđeno ministrima Bojanu Vipotniku i Željku Budimiru, odnosno Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Ministarstvu naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje.

Vipotnik je za putovanje i smještaj i za narednu godinu, kao i ovogodišnjim rebalansom dobio na raspolaganje 42.000 KM, dok je za Budimira uplanirano 30.000 maraka.

(Capital) Foto: Capital/Ilustracija

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here