Naslovna Najnovije „Nakon Dodikovog poziva policija zabranila skup“

„Nakon Dodikovog poziva policija zabranila skup“

0

„Uprkos zabrani mi se nećemo povući, i sutra ćemo se okupili ispred Narodne skupštine Republike Srpske, na Platou ispred fontane, 50 metara od ulaza u Skupštinu“, poručio je Nebojša Vukanović, predsjednik i šef Kluba poslanika Liste Za pravdu i red u NS Republike Srpske.

Vukanović je rekao da je nevjerovatno ponašanje čelnika MUP-a Srpske i režima, koji su, kako tvrdi, vršili snažan pritisak na čelnike Policijske uprave Banjaluka da promijene Odluku i nakon odobrenja popodne zabrane skup opozicije i razgovor opozicionih poslanika sa građanima.

„Danas u 13 časova u ime podnosioca Zahtjeva, klubova poslanika SDS-a, PDP-a i Za prabdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske, šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak razgovarao je sa inspektorima Policijske uprave Banjaluka koji su rekli da neće zabraniti skup, da bi se predomislili u 15 časova, vjerovatno nakon poziva nervoznog Dodika, koji je napustio sastanak sa partnerima, HDZ, Nikšićem, Konakovićem i Trojkom“, kaže Vukanović.

Dodaje da su ponovo trajala premišljanja, tvrdnje da se skup neće zabraniti, da bi oko 18 časova iz Policijske uprave Banjaluka pozvali Igora Crnatka da dođe po Rješenje kojim se ipak skup zabranjuje.

„Režim je u paranoji, strahu i panici, očigledno se plaši naroda pa pokušava ugušiti bilo kakvo okupljanje i izražavanje nezadovoljstva ponašanjem Vlada i vlasti. Uprkos zabrani mi se nećemo povući, i sutra ćemo se okupili ispred Narodne skupštine Republike Srpske, na Platou ispred fontane, 50 metara od ulaza u Skupštinu.

Na kraju treba samo podsjetiti na histeriju režima kada im je zabranjeno okupljanje ispred sjedišta Suda i Tužilaštva BiH, kako se guši sloboda govora, ljudska prava i demokratija, pa su se nezakonito bez najave okupili na granici, blokirali put i saobraćaj“, naveo je Vukanović.

Poručio je da su „svugdje sdvostruki aršini, ali nema kolebanja i uzmicanja pred tirjanima“.

„Uprkos tirjanstvu i zabrani sutra se vidimo u 19 časova na Platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske“, poručio je Nebojša Vukanović.

(BN) Foto: BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube