Naslovna Najnovije Nakon pobune: SNSD će podržati Savjet ministara

Nakon pobune: SNSD će podržati Savjet ministara

0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je rekao da uz sve primjedbe organizacije ove stranke iz Istočnog Sarajeva, SNSD će sutra glasati za Savjet ministara Bosne i Hercegovine i Nenada Nešića za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

„Za nas je bilo važno da imamo i glasove DNS-a onda kada smo usvajali budžet, formirali Vladu, kada smo birali četiri delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, DNS je bio korektan partner u tome“, rekao je Dodik.

„Nakon toga naša organizacija u Istočnom Sarajevu i SNSD će kroz lupu provući sve ljude i imenovanja i dati odgovore na sva druga pitanja“, rekao je Dodik nakon sastanka sa Ljubišom Ćosićem i drugim funkcionerima SNSD-a iz Istočnog Sarajeva.

„Dogovor koji smo postigli u vezi formiranja Savjeta ministara je veoma važan jer to obezbjeđuje da Republika Srpska na pravi način bude zastupljena u strukturama na nivou BiH“, rekao je Dodik i dodao da su kompromisi pravljeni kako bi bila obezbijeđena što bolja pozicija Republici Srpskoj.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić je rekao da je SNSD velika partija i da imaju snage da kažu različita mišljenja i da se ta različita mišljenja uvaže.

„Nikakav medijski spin koji se pojavio i nikakvo huškanje neće nas ubijediti u to da nas je neko isključivao i da smo mi odlazni nego ćemo reći da ostajemo privrženi politici SNSD-a, a što se tiče DNS-a zadržavamo integralno mišljenje unutar SNSD-a ne lično Nenad Nešić nego politike koje on predstavlja i koje su u Istočnom Sarajevu poražene od strane našeg SNSD-a nikada neće imati našu podršku“, rekao je Ćosić novinarima u Banjaluci.

U proteklim danima došlo je do neslaganja u Savezu nezavisnih socijaldemokrata, kada su se funkcioneri ove stranke iz Istočnog Sarajeva usprotivili postavljanju predsjednika DNS-a  Nenada Nešića na mjesto ministra bezbjednosti BiH.

(BN  Foto:BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube