28.7 C
Banja Luka

Nalaz obdukcije: Otkriveno kako je umrla Vanja!

Vanja Gorčevska (14) je ubijena hicem iz vatrenog oružja, navodi se u obdukcijskom nalazu Sudske medicine, saznaje Skoplje1.

Nalaz, na kome se radilo 17 dana, demantuje glasine u medijima, ali i komentare profesora kriminalistike da se djevojčica tokom otmice možda ugušila u vreći u kojoj je bila zarobljena.

To bi značilo da je Vanja bila živa dok je bila u automobilu sve dok nije odvezena do mjesta gdje je upucana.

U istrazi ostaje nepromenjena činjenica da je osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo pucao na Vanju.

Nakon streljanja, Vanja je bila zakopana u ataru sela na mjestu koje je mini-deponija.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je „Skoplje1“ došao iz Sudske medicine, Vanja je pogođena u predjelu glave.

Еkspert za metke će morati da odgovore iz kakvog oružja je ispaljeno.

Tužilac koji istražuje slučaj primio je izvještaj sudske medicine u petak. U njemu se daju odgovori na niz otvorenih pitanja vezanih za otmicu i ubistvo Vanje. Prema zvaničnim podacima koje su saopštile institucije na osnovu saznanja i izjava osumnjičenih koji su priznali krivicu, od otmice do ubistva djevojčice prošlo je dva sata i 40 minuta.

Prema dokazima, među kojima su i podaci iz obdukcije, biće utvrđen dalji tok istrage.

Biće izdati dodatni nalozi za davanje materijala, vještačenja, ispitivanja lica koja mogu imati neka saznanja.

Između ostalog, nalaz može biti presudan za kvalifikaciju krivičnih djela za koja će osumnjičeni sada biti procesuirani.

„Skoplje1” je saopštilo da su listinzi telefonskih operatera, telefonski i kompjuterski uređaji, otisci prstiju – samo dio predmeta koje već dvadesetak dana analiziraju istražni organi, u okviru istrage o ubistvima Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog.

Za ovaj slučaj, od početka istrage Tužilaštva do sada, nema novih osumnjičenih osim šestorice, od kojih je petoro u pritvoru duže od pola mjeseca.

U ovom slučaju, Ljupčo Palevski-Palčo je osumnjičen da je planer, organizator i izvršilac dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dvije žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova kćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Posljednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobjegne jer je otišao u Beograd da pokupi Palevskog i odvede ga u Tursku.

Palevski-Palčo je u ekstradicionom pritvoru u Turskoj, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru, prenosi Blic.

 

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here