Naslovna Izdvajamo “Namještaj Ćućuna XIV” – Stanivuković pokazao kancelariju smjenjenog šefa civilne zaštite

“Namještaj Ćućuna XIV” – Stanivuković pokazao kancelariju smjenjenog šefa civilne zaštite

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je na press konferencije iznio podatke do kojih je došao njegov tim za reviziju i najavio krivične prijave protiv odogovornih u dosadašnjoj gradskoj administraciji.

Najviše zamjerki imao je na šefa odsjeka civilne zaštite Mladena Ćućuna kojeg je smijenio nakon preuzimanja dužnosti.

Optužio ga je za sporne nabavke ograde, službenih automobila koje je kako kaže koristio u privatne svrhe, zidanje pecane i sl. a večeras je na svom fejsbuk profilu pokazao i njegovu kancelariju.

-Neotpakovan namještaj Ćućuna XIV, koji je kupio od narodnog novca, u jeku pandemije, za svoju kancelariju u Civilnoj zaštiti. Neće mu više trebati! Vrijeme neracionalnog trošenja, lažnog luksuza i bahatosti u našem gradu postaje prošlost! Obračunaćemo se sa kriminalom, napisao je Stanivuković.

Na njegove tvrtdnje koje je danas iznio na press konferenciji reagovao je Mladen Ćućun i poručio da u svemu nema ništa sporno.

Što se tiče čišćenja korita Crkvene, tvrdi da je Stanivuković pokazao neznanje jer ne razlikuje vode prve kategorije, u koje spadaju rijeke Vrbas i Vrbanja, i druge kategorije, u koju spada Crkvena, te da tog razloga nije bila potrebna saglasnost Voda, kao što to tvrdi Stanivuković.

“Ono što nas nakon današnje pres konferencije sve treba da zabrine je da je gradonačelnik počeo da presuđuje. U redu je da sumnja da nešto nije dobro, pa da se provjeri, ali opasno je kada počne javno da presuđuje”, kaže Ćućun.

(Novi dani)